Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije i Udruženje za zaštitu velike droplje vas pozivaju da nam se pridružite na ornitološkom izletu u Specijalni rezervat prirode “Pašnjaci velike droplje” koji zajednički organizujemo u subotu, 12 aprila 2014. Biće to jedinstvena prilika da posmatramo očekivano šepurenje mužjaka velike droplje, ali i mnogobrojne druge vrste ptica stepkih i livadskih staništa usred užurbane sezone gnežđenja.

 

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Udruženje za zaštitu velike droplje

Pridružite nam se na ovom izletu u što većem broju. Mesto odakle krećemo na izlet je odvajanje regionalnog puta Mokrin - Crna Bara za Centar za posetioce SRP “Pašnjaci velike droplje”, oko 3,5 km severozapadno od sela Mokrin (geografske koordinate: 45°56'45.00" N 20°21'1.91" E). Izlet počinje sa ovog mesta u 8.00 h. Preporučujemo vam da se obučete slojevito i da ponesete obuću za kaljav teren u slučaju da u danima pre izleta bude padavina. Preporučujemo vam da ponesete terensku optiku: dvogled i/ili durbin.

Participaciju za učešće na ovom izletu u iznosu od 1000 dinara učesnici plaćaju na licu mesta, u autobusu koji za učesnike izleta polazi iz Novog Sada. Ona pokriva troškove prevoza iz Novog Sada do mesta odakle započinje izlet i od tog mesta do Novog Sada, troškove doručka i ulaska u zaštićeno područje. Autobus polazi 12 aprila 2014. iz Novog Sada u 5.30 h sa platoa pored Filozofskog fakulteta, ul. dr Zorana Đinđića 3.

Ukoliko ste zainteresovani da učestvujete u ovom izletu, molimo vas da se što pre, a najkasnije do 9. aprila 2014. prijavite sekretaru DZPPS Marku Tucakovu na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Molimo Vas da ovo obaveštenje prosledite svima koji bi želeli da posmatraju veliku droplju uz pomoć iskusnih poznavalaca ptica i svima koji žele da kvalitetno provedu prolećni dan u prirodi, bez obzira na to da li imaju iskustva u posmatranju ptica ili ne.

Napomena: Organizatori izleta ne snose odgovornost za štetu nastalu na ličnoj imovini učesnika izleta, niti za posledice nastale usled ponašanja protivnog uputstvima koje će dati stručni vodiči izleta. Svaki učesnik izleta dužan je da se brine za sopstvenu i bezbednost svoje imovine tokom izleta.

UO DZPPS
U Novom Sadu, 4. 4. 2014.