Удружење за заштиту велике дропље наставља са промоцијом СРП „Пашњаци велике дропље“ и едукацијом локалног становништва. Започета је реализацију пројекта Подизање свести о значају заштите велике дропље на свом последњем станишту у Србији, финансираног од стране Министарства пољопривреде и заштите животне средине.

Циљеви пројекта су промоција резервата, укључивање свих локалних заједница чије се катастарске општине налазе на територији резервата, а посебно младих, у активности у области заштите природе, ублажавање фактора угрожавања кроз едукацију корисника простора, салашара, пољопривредника и ловаца.

У понедељак, 10. новембра, одржане су прве две радионице у основној школи  „6. октобар“ у Кикинди. Прва радионица била је за ученике петог разреда, и било је присутно 12 ученика, док је на другој, за ученике седмог и осмог разреда, било присутно 15. ученика.

Пројектом је предвиђено још 6 радионица у три основне школе у Кикинди, две радионице у школи у Јазову, и по једна у Врбици и Банатском Аранђелову. Такође је планирано одржавање семинара за кориснике резервата у Мокрину и Сајану.