Друштво за заштиту и проучавање птица Србије и Удружење за заштиту велике дропље вас позивају да нам се придружите на орнитолошком излету у Специјални резерват природе “Пашњаци велике дропље” који заједнички организујемо у суботу, 12 априла 2014. Биће то јединствена прилика да посматрамо очекивано шепурење мужјака велике дропље, али и многобројне друге врсте птица степких и ливадских станишта усред ужурбане сезоне гнежђења.

 

Друштво за заштиту и проучавање птица Србије Удружење за заштиту велике дропље

Придружите нам се на овом излету у што већем броју. Место одакле крећемо на излет је одвајање регионалног пута Мокрин - Црна Бара за Центар за посетиоце СРП “Пашњаци велике дропље”, око 3,5 км северозападно од села Мокрин (географске координате: 45°56'45.00" Н 20°21'1.91" Е). Излет почиње са овог места у 8.00 х. Препоручујемо вам да се обучете слојевито и да понесете обућу за каљав терен у случају да у данима пре излета буде падавина. Препоручујемо вам да понесете теренску оптику: двоглед и/или дурбин.

Партиципацију за учешће на овом излету у износу од 1000 динара учесници плаћају на лицу места, у аутобусу који за учеснике излета полази из Новог Сада. Она покрива трошкове превоза из Новог Сада до места одакле започиње излет и од тог места до Новог Сада, трошкове доручка и уласка у заштићено подручје. Аутобус полази 12 априла 2014. из Новог Сада у 5.30 ч. са платоа поред Филозофског факултета, ул. др Зорана Ђинђића 3.

Уколико сте заинтересовани да учествујете у овом излету, молимо вас да се што пре, а најкасније до 9. априла 2014. пријавите секретару ДЗППС Марку Туцакову на е-маил: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.. Молимо Вас да ово обавештење проследите свима који би желели да посматрају велику дропљу уз помоћ искусних познавалаца птица и свима који желе да квалитетно проведу пролећни дан у природи, без обзира на то да ли имају искуства у посматрању птица или не.

Напомена: Организатори излета не сносе одговорност за штету насталу на личној имовини учесника излета, нити за последице настале услед понашања противног упутствима које ће дати стручни водичи излета. Сваки учесник излета дужан је да се брине за сопствену и безбедност своје имовине током излета.

УО ДЗППС
У Новом Саду, 4. 4. 2014.